joi, 29 mai 2014

Culoare roz si nuante

 Sunt atat de multe culori,forme si marimi ale florilor din gradina,ca mi-a venit ideea de a le prezenta pe nuante de culori.













luni, 26 mai 2014

Flori de camp

Cu toate ca am gradina plina cu flori, nu rezist in fata celor de camp.Voi ce parere aveti ?
 Nu-i asa ca sunt deosebite?

Ce falnic este acest ciuline!




sâmbătă, 24 mai 2014

Hai sa ne mai destindem un pic !

Acum ceva vreme, la sfarsit de saptamana era o initiativa  de a posta ceva vesel.Mie mi-a placut si de aceea va pun cateva glume.

Un barbat lua micul dejun la ora 8 dimineaţa, un sandviş şi o cafea, când vede trecând pe stradă o procesiune de înmormântare foarte neobişnuită. Un sicriu negru mare era urmat la câţiva paşi de un alt sicriu negru mare. În spatele celui de-al doilea sicriu mergea un bãrbat solitar cu un imens câine pitbull ţinut în lesă. În spatele lor mergeau înşiruiţi aproximativ 200 bărbaţi trişti. Privitorul nu a putut să-şi stăpâneascã curiozitatea, s-a apropiat de bărbatul care ducea câinele şi l-a întrebat:
- Domnule, ştiu că este un moment foarte nepotrivit să vă deranjez, dar ce tragedie s-a întâmplat. A cui este înmormântarea?
Bărbatul răspunde:
- Ei bine, în primul sicriu se află soţia mea.
- Ce a păţit?
- Câinele meu a atacat-o şi a omorât-o.
- Şi cine se află în al doilea sicriu?
- Soacra mea. Ea încerca să o ajute pe soţia mea, dar câinele s-a repezit şi la ea şi a omorât-o.
A trecut un moment solemn de linişte între cei doi bărbaţi.
- Domnule, pot să vă cer împrumut câinele?
- Sigur ca da… Aşezaţi-vă şi dvs la coadă…
Un turist, intr-un sat din Apuseni:
- Bade, dar inapoiati mai sunteti in satul asta, nici curent electric nu aveti! Macar pot sa cumpar niste branza de oaie de la careva, pe aici? Poti sa-mi dai o adresa?
- No, apai cum nu, domnule draga, numai noteaz-o matale: www.branzadeoaie.ro


Mă cheamă şefu' la el în birou astăzi şi-mi zise:
 Acum ceva timp in weekend  ne inveseleam  unii pe altii.Cum s-a abandonat ideea de catre initiator ,totul s-a dat uitarii.Eu am ramas la parerea ca era tare relaxant si va pun cateva bancuri .
- Am observat că în ultima vreme cam moţăi în timpul şedinţelor. Dormi îndeajuns?
- Nu prea, îi zic, şedinţele sunt tot mai scurte.

- Cum îi merge noului tău frăţior, Popescu? întreabă învăţătoarea.
- Lui îi merge foarte bine, dar mă tem că mama are de gând să-l vândă.
- Cum aşa?
- Păi în fiecare zi îl cântăreşte.

Ginerele vrea să ajungă acasă la tata socru. Socrul îi explică:
 Piaţa Unirii, 12. Când ajungi, cu cotul drept baţi 52 la interfon, intri în lift, apeşi cu cotul stâng butonul 5, o iei pe coridor la stânga, apeşi soneria cu cotul drept şi ai ajuns!
 Bine, dar de ce trebuie să apăs butoanele cu cotul? Nu le apăs mai bine cu degetul?
 Păi… doar nu vii cu mâinile goale?!


- I-am cumparat sotiei mele o pereche de cercei cu diamante luna trecuta, iar ea n-a mai vorbit cu mine de atunci...ii zic unui amic.
- De ce nu?! ma intreba el.
- Asta a fost intelegerea...i-am raspuns.

Orice sistem rigid sfarseste prin dictatura. Orice sistem relaxat sfarseste prin haos.

Cand esti mort, nu stii asta, dar ii afecteaza pe ceilalti. La fel si cand esti prost.

Eu am ajuns in sfarsit la o intelegere cu sotia mea. O zi ma duc eu la cumparaturi, o zi ea.
- Si sunteti multumiti ?
- Bineinteles! O zi bem, o zi mancam …

Dacă nu înjuri când conduci, înseamnă că nu eşti atent la drum..
Bineinteles ca ajutorul psihologului este intotdeauna binevenit. Dar sa injuri este mult mai ieftin.
Anunt oficial: Pentru a veni in intimpinarea dorintelor angajatilor, luna aceasta vom da salariile marite, dupa cum urmeaza: Fluturasii vor fi tipariti pe format A4, cu litere bold, font 36. Va dorim numai bine!




joi, 8 mai 2014

Puiul


Undeva la poalele Fagarasului este un sat ,asa cum sunt toate,curate,cu oameni harnici si muncitori.Intr-o zi, am mers intr-o sera cu o prietena si fica mea pentru flori ce umple curtea si casa,inainte de Pasti.Acolo ,afara de lucratori am intalnit o minune mica,o tigancusa de numai trei ani,care avea drept jucarie un puisor.
Ai ei munceau la sera si pentru ca nu aveau alta posibilitate ,trebuia sa o tina acolo toata ziua.Aici era o parte din casa ei.Le stia si le cunostea pe toate.


.La cererea mea abia a vrut sa se apropie sa le fac o poza.

Am rugat-o pe Thea sa ne pozeze.
Aveam o dulciurica,cum zice Thea si i-am oferit-o.A mancat-o bucuroasa,in schimb sa ne de si noua puiul ei sa ne jucam.Vai...ce frica ii era mandrei mele.Parca era un leu,nu un biet pui.Cateva imagini in care o lamuresc ca e o mica vietate si sa-l ia in mana.



Fetita tare prietenoasa,dar Thea nu prea stia cum sa se poarte.Am indemnat-o sa se imprieteneasca,dar ea ma intreba de ce este asa murdara pe fata,pentru ca era curat imbracata.I-am explicat cum sta treaba.Acolo nimeni nu are timp de ea sa o spele pe fata,daca se murdareste.Alaturi de drum era un raulet.Am  mers aproape si  i-am aratat ca apa poate sa duca diverse barcute,bete sau ce punem noi.




Dupa ce am stat vreo doua ore ,cat a durat alegerea  florilor, copii s-au imprietenit la catarama, a trebuit sa plecam.A fost un moment deosebit pentru Thea .Multe sunt noutati si trebuie sa o fac sa inteleaga cat mai bine adevaratul sens al lucrurilor.Cred ca s-a imprietenit ,dar la final i-am spus sa-i tina hanoracul fetitei ca ea ducea puiul,dar Thea il tinea la distanta,parca o frigea.Ce pretentie sa am?Era primul contact cu un copil de felul acesta.Eu zic ca a fost bine,daca luam in consideratie ca ei ii era frica de un biet pui.


M-a apucat dorul  si merg pentru o minivacanta la Fagaras. Cred ca vom gasi ale ocazii de a invata si a vedea lucruri noi.Pana atunci ,numai bine va doresc!